Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks


Samarbeidspartnere

unknown

angelreisen-teltow-logo

Du er her: Hjem > Opplevelser

Ørland

austrattborgen

På Fosen har vi en del musêer, deriblant en av de mest besøkte og tradisjonsrike er Austrått-borgen som ble påbegynt allerde på 1000-tallet. Idag er borgen åpent for omvisninger, konserter, utstillinger, gudstjenester og tilstelninger med matservering. Arrangerte omvisninger skjer i månedene Juni-August.

austrtt fort

I likhet med Austrått-borgen har vi også en annen attraktiv opplevelse som er verdt å få med seg, nemlig Austrått Fort, festningsanlegg. Denne ble bygd av den tyske okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig, hvor kanonbatteriet opprinnelig stod ombord i slagskipet Gneisenau, med en rekkevidde på rundt 40 km. Arrangerte omvisninger skjer i månedene Juni-August.

uthaug grd

Musèer fra bygdene har vi også i form av gårdsmusèer. Dette er flotte gårder med med store lokalhistorier. Uthaugsgården er en av disse, som ble bygd omkring 1740, denne trønderlåna har ca 40 rom med originalt inventar. Har også tradisjon som handelssted i 1859. Omvisninger skjer i månedene Juni-August.

kultursenter

Her på Brekstad i Ørland har vi et nytt, flott kultursenter oppsatt i 2009. Som er en stor del i satsningen av å gjøre Brekstad til en kystby. I denne storstuen finner vi kino, bibliotek og andre kulturarrangementer. Ved å følge linken kan du planlegge ditt neste besøk av Fosens fineste kultursenter !

 

golftennis

Skulle man ha lyst til å bedrive litt fysisk aktivitet så er det også masse muligheter i form av svømming, golf eller tennis.

Tennis-bane finnes ved Ørlandshallen midt i Brekstad, her kan man bestille banetid når man skulle ønske

Golfbanen finner vi ved Austrått. Denne ble opprettet i 1997 og er en meget flott 9 hulls golfbane, her kan man også bestille tid hvis man ønsker

Skulle været ikke tillate de store badeopplevelsene her på Kråkvåg, kan man reise inn til Brekstad i svømmehallen. Dette er et 25m langt basseng med 50m lang vannsklie, der finner man også badstue og solarium. Åpent hver dag i tidsrommet fra 1800

Man kan også unne seg litt voksentid, ved Hovde Gård, dette er den gamle husmorskolen fra 1923 på Ørland, som ble totalrenovert i 2009. I dag er dette hotell, restaurant, bar og spa. Et kjempeflott anlegg som anbefales.

spa

Trondheim >>>